Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klubbarna vill flytta transferfönstret

Svenska damklubbar i fotboll vill flytta sommarfönstret för övergångar för att möta den internationella konkurrensen.
"Det är viktigt för oss", säger EFD:s sportchef Stefan Alvén.
Fotboll • Publicerad 10 september 2021
Regerande svenska mästaren Häcken, som nu också är klart för Champions League-spel.Foto: Adam Ihse/TT

Elitfotboll Dam (EFD), som representerar elitklubbarna, lämnade på fredagen in en framställan till Svenska fotbollförbundet om att flytta det fyra veckor långa transferfönstret från den 16 juni-11 augusti till den 3-31 augusti.

Internationella övergångar sker i hög utsträckning under senare delen av augusti och om då det svenska fönstret är stängt kan inte de svenska klubbarna ersätta sålda spelare.

Annons

"Vi försöker ständigt utveckla damfotbollen och ge våra klubbar så bra förutsättningar som möjligt. Att flytta transferfönstret ökar klubbarnas chanser att möta konkurrensen i ett internationellt sammanhang och det är viktigt för oss", säger EFD:s sportchef Stefan Alvén i ett pressmeddelande.

Ett annat skäl till att EFD-klubbarna vill flytta transferfönstret är möjligheten att förstärka truppen inför de inledande kvalmatcherna till Champions League.

"Förslaget underlättar för oss som kämpar om spelare och platser i Champions League och vi hoppas att det blir verklighet redan nästa år", säger Lovisa Ström, sportchef i Kristianstads DFF.

Damfotbollen vill att vårfönstret kvarstår som tidigare från den 8 januari till den 31 mars.

Det är samma transferfönster som gäller för de svenska herrklubbarna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons