Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klart: 26 spelare i trupperna till fotbolls-EM

Fotboll • Publicerad 4 maj 2021
Sverige kommer ha en ovanligt stor trupp i fotbolls-EM. Arkivbild.
Sverige kommer ha en ovanligt stor trupp i fotbolls-EM. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Varje land får ta ut 26 spelare i stället för 23 i sina trupper till fotbolls-EM i sommar. Det väntade beslutet klubbades igenom av europeiska fotbollsförbundet Uefa:s exekutivkommitté på tisdagen.

Utökningen görs på grund av coronapandemin och för att minska risken för att ett lag drabbas av spelarbrist under turneringen.

Annons

– Vi ska ju förhoppningsvis vara tillsammans länge. Det kan ju bli sjukdomar och skador. Så det här är något som jag absolut förordar. Blir det så, tycker jag det är positivt sett till alla förutsättningarna, sade Janne Andersson tidigare i vår.

Den svenske förbundskaptenen presenterar sin trupp den 18 maj och ändringar får sedan göras fram till den första matchen, om det finns medicinska skäl.

Även om 26 spelare tas ut till EM får max 23 vara med i varje matchtrupp. Sverige inleder sitt spel i turneringen den 14 juni, mot Spanien i Sevilla.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons