Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klar svensk seger till slut i EM-kvalet

Sverige vann även den andra EM-kvalmatchen i handboll, nu borta mot Turkiet med 31–23. Men helt nöjd var inte förbundskaptenen Tomas Axnér:
Handboll • Publicerad 10 oktober 2021
Sverige vann även den andra matchen i EM-kvalet, nu mot Turkiet. Arkivbild.
Sverige vann även den andra matchen i EM-kvalet, nu mot Turkiet. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Trots det sämre motståndet gick det inte lika enkelt som mot Island i torsdags då segermarginalen blev 13 mål.

I halvtid ledde Sverige bara med två mål, 15–13, inför 200 åskådare i Eskisehir.

Annons

– Vi jobbade i uppförsbacke och blev frustrerade och otåliga och när vi tappade tålamodet i försvarsspelet rinner det in mål. Jag hade velat att vi dödat matchen efter tio minuter då hade det blivit 15-16 mål, säger Axnér om målmarginalen.

– Det var 80-talshandboll vi mötte och det är svårt att möta för det gör vi inte så ofta.

Bättre start i andra

I andra halvlek var det svenska tålamodet bättre, man drog genast ifrån med ytterligare tre mål och efter tio minuters spel var marginalen sju.

– Vi hanterade andra halvlek väldigt bra, kommer ut och startar hårt så de mattas av lite och vi vände frustrationen till geist i stället och fokuserade bara på vårt eget spel, säger lagkaptenen Carin Strömberg.

– Såna här matcher är svåra, speciellt på bortaplan men jag tycker att vi visade att vi är det bättre laget. Vi missade en del frilägen och hade vi satt dem hade vinstmarginalen blivit större.

Till slut blev segermarginalen åtta mål.

Målvakten Johanna Bundsen, som missade Islandsmatchen då hon var på begravning, var nu tillbaka mellan stolparna. Men i andra halvlek bytte Axnér till Jessica Ryde.

Strömberg och Mathilda Lundström gjorde fem mål vardera.

Nöjd med poängen

Axnér säger att han är nöjd med kvalveckan och de två segrarna.

– Jag är jättenöjd med samlingen och de fyra poängen. Sedan hade jag gärna sett att segermarginalen varit större i den här matchen.

Nästa gång som det svenska laget samlas är inför VM i Spanien i december. EM-kvalet fortsätter sedan i mars nästa år. EM avgörs sedan den 4–20 november 2022 i Ljubljana (Slovenien), Celje (Slovenien), Skopje (Nordmakedonien) och Podgorica (Montenegro).

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons