Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kittel vinnare men gillade känslan mest

Klar seger med Touchdown i dressyren, men det var känslan som gladde Patrik Kittel mest.
– Detta var bland den absolut bästa jag har haft, säger han.
Ridsport • Publicerad 15 juli 2023
Malin Wahlkamp Nilsson och Valbonne kom tvåa bakom Patrik Kittel i Nations Cup-dressyren i Falsterbo.
Malin Wahlkamp Nilsson och Valbonne kom tvåa bakom Patrik Kittel i Nations Cup-dressyren i Falsterbo.Foto: Andreas Hillergren / TT

Landslaget öppnade Nations Cup i Falsterbo med en dubbelseger. Bakom Kittel fick Malin Wahlkamp Nilsson till det.

Med ett personbästa på 74,000 procent bjöd Kittels beridare på ett styrkebesked på Valbonne, löftet som Wahlkamp Nilsson fått ägargarantier på att hon rider minst över OS i Paris nästa år.

Annons

– Mitt i galoppdelen av programmet tänkte jag att det kändes så lätt. Det är en himla cool känsla att rida upp på sista medellinjen och allt sitter, säger Wahlkamp-Nilsson till ridsport.se

Patrik Kittel och Touchdown fick 76,674 procent av domarna.

– Det är så bra vibrationer här i Falsterbo, det känns som att man går in och seglar igenom. Det var bland den absolut bästa känslan jag haft, väldigt bra. Han har gått Grand prix i två år nu och nu har han kraften. Dessutom är han mjuk och kan komma fram och sedan tillbaka igen. Det är träningen som ger utdelning, säger Kittel.

– Det är absolut inget att klaga på. Både Patrik och Malin gjorde det väldigt bra. En bragd av Malin att sätta personbästa här skulle jag säga, säger förbundskaptenen Bo Jenå.

På söndagen rider Malin Wahlkamp Nilsson och Marina Mattsson Grand prix special för Sverige och Patrik Kittel rider kür. Därefter summeras både omgången i Falsterbo och årets totala Nations Cup.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons