Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kittel: "Det gick över förväntan"

En skicklig ryttare på en duglig häst. Det brukar gå bra, trots kort tid tillsammans.
Patrik Kittel och Zepter gav ett gott exempel på det i kvällens grand prix i världscupfinalen.
Ridsport • Publicerad 7 april 2022
Patrik Kittel och Zepter fick nära 75 procent för prestationen i kvällens grand prix i världscupfinalen. Arkivbild.
Patrik Kittel och Zepter fick nära 75 procent för prestationen i kvällens grand prix i världscupfinalen. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Domarna gav tummen upp och delade ut snittbetyget 74,662 procent. Publiken i Leipziger Messe var också med på noterna och applåderade framträdandet i det nya, korta formatet.

Det räckte till sjunde plats bland de 17 startande ekipagen.

Annons

– Domarna var nog lite osäkra eftersom de inte har sett oss och de ligger lite ojämnt, säger Kittel.

Han och Zepter hade bara en internationell tävling bakom sig när de tog transporten till Leipzig.

"Verkligen duktig"

Knappast idealiska förberedelser och förutsättningar sett till tävlingens dignitet.

– Det känns kanske väldigt vågat att gå in direkt i en världscupfinal. Det är något nytt för mig, men samtidigt är vi rutinerade på varsitt håll. Jag tror att om vi gör ett bra resultat, tillsammans har vi all kapacitet att vara med i leken, sade han inför kvällens GP.

Zepter hade dansken Daniel Bachmann Andersen som partner under flera år och 13-åringen är erfaren i sammanhanget.

Kittel gör sin åttonde världscupfinal.

Men det ska stämma tillsammans också och med tanke på det ringa samarbetet – hästen kom till Kittel i januari – lyckades de över förväntan som ekipage.

– Jag måste säga att för att vara andra tävlingen är han verkligen duktig. Han är känslig och det var lite rörigt på framridningen men han kom ut och presterade, säger Kittel.

Spänner bågen

Världscupfinalen avgörs på lördagskvällen. Då väntar küren, dressyrens fria program.

Något Kittel ser fram emot.

Annons

– I küren kan jag mer göra min egen grej mer och framhålla hans styrkor som är piaff, passage och övergångar. Jag tror att jag kan spänna bågen lite mer.

Den mest känslomässiga stunden på lördag då blir avtackningen av Weihegold, hästen Isabell Werth vunnit mängder med mästerskapsmedaljer och världscupfinaler på. Tyskan har bestämt att finalen på hemmaplan i Leipzig blir Weihegolds avskedsföreställning.

– Jag är helt säker på att det kommer att vara många tårar bland publiken när de gör sin sista tävling. Hon har haft en fantastisk karriär på Weihegold. Isabell är en sån idrottsmänniska att hon snart kommer med nästa häst och Weihegold får leva ett superliv som pensionär, säger Patrik Kittel.

Världsettan och regerande OS- och EM-vinnaren, tyskan Jessica von Bredow-Werndl vann på Dalera med 84,793, före danskan Cathrine Dufour/Vamos Amigos på 80,019 och Werth/Weihegold som fick 79,756.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons