Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kina tog sitt första OS-guld

Att de olympiska spelen i Peking är ett prestigeprojekt för Kina råder det ingen tvekan om.
Nu kan landet även stoltsera med sin första medalj – i mixedstafett i short track.
Olympiskt • Publicerad 5 februari 2022
Wu Dajing firade med laget när han och
Wu Dajing firade med laget när han ochFoto: David J. Phillip/AP/TT

Skridskogrenen var för första gången med på OS-programmet och redan på förhand var Kina favoriter. Men när landets duo höll på att åka ut i semifinalen såg medaljchansen ut att gå om intet.

Dock räddades Kina av att USA diskades efter att ha blockerat en åkare på isen – och i finalen höll favoriterna för trycket och bärgade guldet med en liten marginal på 0,16 sekunder.

Annons

– Semifinalen var ganska spännande, säger Kinas Wu Dajing, som ihop med Ren Ziwei, Kexin Fan, Chunyu Qu och Long Sun utgjorde laget.

– Vi var lite slitna men vi gav inte upp, inte för en sekund. Alla i teamet motiverade varandra och uppmuntrade varandra, fortsatte han.

Guldtiden blev 2 minuter och 37,348 sekunder.

Italien tog silvret och Ungern bronset.

Det olympiska rekordet tillföll dock Nederländerna, som åkte snabbast av alla i sin kvartsfinal (2 minuter och 36,437 sekunder) men som i sin semifinal kom sist efter att en av åkarna fallit.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons