Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kina sista pusselbiten för Sverige

Först Kina och sedan Tyskland, det är motståndet som väntar Sveriges fotbollsdamer i februaris landslagsfönster.
"Jag ser fram emot att komma i gång med matcher inför mästerskapet i sommar", säger förbundskapten Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande.
Fotboll • Publicerad 16 januari 2023
Förbundskapten Peter Gerhardsson har varit på träningsläger med landslaget i Portugal.
Förbundskapten Peter Gerhardsson har varit på träningsläger med landslaget i Portugal.Foto: Jessica Gow/TT

Peter Gerhardssons landslag har precis avslutat ett träningsläger i Portugal, men då utan de största internationella stjärnorna då det inte var något officiellt landslagsfönster. Truppen bestod då i huvudsak av spelare från damallsvenskan.

I februari är det dock fritt fram att plocka in stjärnorna som spelar i de europeiska storlagen. Träningarna kommer att ske i spanska Marbella och sedan tidigare är det klart att Sverige kommer att möta Tyskland borta i en landskamp den 21 februari.

Annons

En ytterligare landskamp planerades in, men först nu är motståndet klart. Kina kommer att resa till Marbella för att möta Sverige den 16 februari.

"Kina är ett välorganiserat lag som det senaste året gjort starka resultat mot bra motstånd, och vi får i matchen möjlighet att matchas mot ett VM-klart lag från en annan världsdel än Europa", säger Gerhardsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons