Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Katastrof" i Gulldéns comeback

Efter elva år utomlands är Sveriges främsta handbollsspelare på damsidan tillbaka i svensk klubbhandboll. Isabelle Gulldén gjorde sin SHE-comeback när hennes Lugi premiärförlorade Skånederbyt mot Kristianstad.
Handboll • Publicerad 9 september 2022
Isabelle Gulldén är tillbaka i SHE.
Isabelle Gulldén är tillbaka i SHE.Foto: Johan Nilsson/TT

I februari kom Gulldén och det norska mästarlaget Kristiansand överens om att bryta kontraktet efter den pågående säsongen och i somras gick flyttlasset till Sverige.

Avslutet i den norska storklubben blev bästa tänkbara. Kristiansand vann Champions League-finalen mot Györ – Gulldéns andra CL-titel i karriären.

Annons

I sin första match tillbaka i den svenska högstaligan fick 33-åringen nöja sig med att göra två mål, varav ett på straff, i 26–27-förlusten. Efter matchen var hon minst sagt missnöjd med sitt eget spel.

– Katastrof. Jag vinner ingen man mot man-duell. Det måste höjas väldigt, väldigt mycket, säger Gulldén i C More.

Lugi hade chansen att få med sig en poäng men Cecilie Bjerres skott gick utanför. Gulldén menar att laget nu måste träna mer för att få i gång anfallsspelet.

– Det är långa perioder som är alldeles för dåliga, säger hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons