Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efter skadorna – AIK-mittback kallas in

Skadeproblem på mittbackar.
Då väljer landslaget att kalla in AIK:s Sotirios Papagiannopoulos till Nations League-samlingen.
Fotboll • Publicerad 3 juni 2022
AIK:s Sotirios Papagiannopoulos kallas in i fotbollslandslaget efter skadeproblemen som råder. Arkivbild.
AIK:s Sotirios Papagiannopoulos kallas in i fotbollslandslaget efter skadeproblemen som råder. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Mittbacken Carl Starfelt startade i Sveriges 2–0-seger över Slovenien i torsdagens Nations League-premiär. Starfelt tvingades däremot lämna planen skadad strax innan första halvleks slut. Han tog sig för baksida lår och fick lämna på bår med ett hårt lindat vänsterlår.

På fredagseftermiddagen kommunicerade landslaget sedan att Starfelt lämnar truppen.

Annons

Nu råder det mittbackskris i Sverige då, förutom Starfelt, Victor Nilsson Lindelöf och Filip Helander är skadade och Marcus Danielson valt att sluta i landslaget.

Med alla skador i backlinjen valde landslaget att på fredagskvällen kalla in AIK:s Sotirios Papagiannopoulos till nuvarande Nations League-samling, han ansluter under morgondagen.

På skadefronten meddelade landslaget på fredagen även att Jesper Karlsson lämnar truppen. Karlsson har dragits med skadekänning och åkte inte med till Slovenien.

"Otroligt tungt att behöva lämna samlingen i säkerhetsåtgärd för en skada", skriver 23-åringen på Instagram.

En ljusglimt är att Manchester United-anfallaren Anthony Elanga var tillbaka i träning på fredagen. 20-åringen åkte inte med till Slovenien på grund av sjukdom.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons