Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Karlsson kör stafetten – Kalla petad

För första gången på 15 år ställs Charlotte Kalla utanför en mästerskapsstafett.
Däremot är Frida Karlsson, trots sina kollapser, redo för lördagens OS-stafett.
Skidor • Publicerad 11 februari 2022
Frida Karlsson under ett träningspass i Kina.
Frida Karlsson under ett träningspass i Kina.Foto: Pontus Lundahl/TT

Karlsson har kollapsat efter båda sina lopp i Kina hittills. Men 22-åringen, som bland annat svimmade efter lördagens skiathlon, är trots det uttagen i det svenska damlag som ska tävla på lördag.

Och Karlsson verkar ha lagt besvikelserna – hon har hittills blivit femma i skiathlon och tolva på 10 kilometer – bakom sig.

Annons

"Inledningen på OS blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag och kroppen och knoppen har slitit. Men okej! Det har varit för mycket allvar och för lite skoj. Dags att hitta tillbaka till leken igen", skriver Karlsson på sin Instagram.

Övriga åkare i det svenska stafettlaget är Ebba Andersson samt sprintstjärnorna Jonna Sundling och Maja Dahlqvist, som tog guld och silver i den individuella sprinten i tisdags.

Därmed får veteranen Charlotte Kalla, känd för sina många klassiska stafettsträckor men vars form varit sviktande under säsongen, inte chansen.

34-åringen gjorde sin första mästerskapsstafett 2007 och har sedan dess alltid varit del av de svenska lagen. Genom åren har hon tagit ett OS-guld, ett VM-guld och ytterligare sex OS- och VM-medaljer i stafett.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons