Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Karjala Tournament blir av – med publik

Tre Kronor har en turnering att se fram emot. Karjalaturneringen i Helsingfors ska spelas 5–8 oktober, trots pandemin. Med publik dessutom.
"Det känns otroligt roligt att få visa upp Tre Kronor för hockeypubliken igen", säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom.
Ishockey • Publicerad 2 oktober 2020
Finland och Sverige i Karjala Tournament förra året. Även i år kommer lagen att mötas i Hartwall Arena inför publik, trots coronapandemin. Arkivbild.
Finland och Sverige i Karjala Tournament förra året. Även i år kommer lagen att mötas i Hartwall Arena inför publik, trots coronapandemin. Arkivbild.Foto: Jussi Nukari/AP/TT

Finlands ishockeyförbund har fått tillåtelse att arrangera Euro Hockey Tour-turneringen i Helsingfors, trots den rådande coronapandemin. De utländska lagen, däribland Sverige, kommer att testas före avfärd till Finland och ytterligare en gång vid ankomst till Helsingfors.

Under tiden i Finland kommer de svenska spelarna bara tillåtas vara på sitt hotell samt i och kring matcharenan Hartwall Arena.

Annons

Det blir dock bara en av Tre Kronors tre matcher som kommer att spelas inför publik, nämligen den mot hemmanationen Finland söndagen den 8 oktober. Matcherna mot Ryssland och Tjeckien kommer att spelas inför tomma läktare, uppger Finlands ishockeyförbund.

4 500 åskådare kan släppas in på Finlands matcher, uppger förbundet vidare.

"Det känns otroligt roligt att få visa upp Tre Kronor för hockeypubliken igen och Karjala Tournament är en klassisk turnering som vi nu ser fram emot att delta i. Mycket kommer självklart att vara annorlunda utifrån coronapandemin och vi känner ett stort ansvar att skapa en trygg miljö för spelare och ledare och följa de riktlinjer som finns för att undvika smittspridning", säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Fakta: Sveriges matcher i Karjala Tournament

Torsdag den 5 november, 18.00: Tjeckien-Sverige (spelas i Tjeckien)

Lördag den 7 november, 12.30: Sverige-Ryssland

Söndage den 8 november, 16.30: Finland-Sverige

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons