Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Matchen uppskjuten efter fansens stormning

Flera hundra Manchester United-supportrar trängde sig in på Old Trafford för att protestera mot klubbägarnas planer på att vara med i en superliga. Tusentals fotbollsfans blockerade också spelarhotellet.
Matchen mot Liverpool skjuts därför upp.
Fotboll • Publicerad 3 maj 2021
Manchester United-supportrar forcerar avspärrningarna för att ta sig in på Old Trafford.
Manchester United-supportrar forcerar avspärrningarna för att ta sig in på Old Trafford.Foto: Barrington Coombs/AP/TT

I ett uttalande skriver United att man efter diskussion med bland annat polisen och Premier League beslutat att skjuta upp matchen till en annan dag av säkerhetsskäl.

"Våra supportrar är passionerade och de har rätt att uttrycka sig och protestera fredligt. Men vi beklagar aktionen som försatte andra supportrar, personal och polisen i fara. Vi tackar polisen för dess stöd och ska hjälpa till i påföljande utredningar", skriver Manchester United.

Annons

Det är ännu inte bestämt när den uppskjutna matchen ska spelas.

Beslutet att skjuta upp matchen innebär att Manchester City inte kan bli mästare i kavaj på söndagen. Hade Manchester United förlorat mot Liverpool hade City säkrat Premier League-titeln.

Supportrar till United tog sig in på Old Trafford timmarna före matchstart. När polisen senare försökte få ut fansen från arenan kastades flaskor och kravallstaket mot polisen, som förstärkte med fordon och hästar.

Supportrarna blockerade även spelarhotellet, vilket gjorde att lagen aldrig kunde åka till arenan.

Supportrarna protesterar mot klubbens ägare, den amerikanska familjen Glazer, som hade planer på att låta United vara med i en tänkt "superliga". Dessa planer har dock lagts på is.

I söndagens första Premier League-match vann Arsenal borta över Newcastle med 2–0.

Senare under kvällen kunde Tottenham besegra Sheffield United med klara 4–0.

Hemvändaren Gareth Bale hade en kanondag på jobbet och prickade in ett äkta hattrick. I den 77:e minuten fastställde Heung Min Son slutresultatet.

RÄTTAT: I en tidigare version förekom en felaktighet. Det var Tottenham som slog Sheffield United med 4–0 under söndagskvällen, och inget annat lag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons