Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Känslosamt avsked för Jeglertz: "Fantastisk resa"

Andrée Jeglertz gjorde sin sista match som tränare för Linköping och fick avsluta på bästa sätt med seger (3–1) borta mot giganten FC Rosengård.
– Vi har gjort en fantastisk resa de här två åren och jag skulle säga att vi spelar Sveriges bästa fotboll nu, säger Jeglertz och berättar om ett emotionellt avsked.
Fotboll • Publicerad 7 juli 2023
Andreé Jeglertz har gjort sin sista match som tränare för Linköping.
Andreé Jeglertz har gjort sin sista match som tränare för Linköping.Foto: Anders Bjurö/TT

Stina Lennartsson vittnade om hur tränaren satt en spelidé och gjort laget till ett av landets bästa.

22-åriga anfallaren Cornelia Kapocs har han fått att explodera. Borta mot Rosengård pangade hon in 2–1-ledningen och noterades därmed för sitt 13:e mål för säsongen.

Annons

Hon toppar nu skytteligan.

– Just nu är det roligt att spela fotboll. Jag har väldigt bra spelare runtomkring mig som ger mig bra lägen. Vi tränar också mycket avslut och relationer mellan de offensiva spelarna, säger hon och tillägger:

– Dessutom har Andrée betytt jättemycket för mig. Vi kommer verkligen att sakna honom och det var väldigt speciellt att spela i dag. Det är både taktiskt och sättet han leder vårt lag på. Trots att han lämnar nu så har hjälpt oss så mycket som individer och lag att vi vet vad han skulle ha sagt i olika situationer. Det sitter i ryggmärgen och det har varit nyckeln till vår framgång.

Själv hade tränaren svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Det var jättejobbigt. Hela dagen och veckan har varit speciell. Det kommer att bli tomt att inte få träffa de här tjejerna varje dag. Samtidigt är det en enorm glädje att vi fick avsluta på det här sättet.

– Man investerar inte i spelare. Det är människor som man investerar i. Det här laget är unikt, för vi ser till att alla mår bra först och därefter gör vi resultat. I vissa andra miljöer är det tvärt om, säger Jeglertz.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons