Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kanadensare klar för Mörrum

Mörrums GoIS IK börjar få ihop laget till den kommande säsongen.
Senast in i truppen är kanadensaren Caleb Eefting och ytterligare tre spelare.
– Det ser väldigt bra ut, säger sportchefen Martin Ingvarsson i en webbsändning av klubben.
Ishockey • Publicerad 5 juli 2020
Ahlbin Hernod fanns med i Mörrum redan förra säsongen. Då var det på lån från Kristianstads IK. Nu finns Hernod med i Mörrum redan när försäsongen drar i gång.
Ahlbin Hernod fanns med i Mörrum redan förra säsongen. Då var det på lån från Kristianstads IK. Nu finns Hernod med i Mörrum redan när försäsongen drar i gång.Foto: Jesper Hallberg

Caleb Eefting, 24, beskrivs som en offensiv back, en rightare och en spelare som är utrustad med både bra skott och bra skridskoåkning.

– Han började spela hockey ganska sent i livet, berättar Martin Ingvarsson i webbsändningen.

Annons

Eefting har spelat i Sverige sedan säsongen 2016–2017. Han började i hockeytrean med Rönnängs IK, sedan blev det spel i hockeytvåan med Lindefallets SK. Förra säsongen spelade kanadensaren i hockeyettan med Kalix HC och gjorde då 20 poäng, tre mål och 17 assist, på 26 matcher.

– Han blir ett komplement till vår powerplay-uppställning. Han har offensiva skills och han ska få spela den hockeyn.

Nästa spelare som Mörrum presenterade var Adam Bäckstrand, 20. Han är fostrad i Växjö Lakers där han har spelat hela vägen upp till J20-superelit och han fick även göra en match i SHL förra säsongen. Bäckstrand är en tvåvägscenter med offensiva kvaliteter.

– Jag är en teknisk center som försöker vara kreativ, säger Bäckstrand, som kommer att göra sin första seniorsäsong, i webbsändningen.

Spelare nummer tre var Emil Lindgren. 19-åringen kommer från Brynäs organisation där han har spelet hela vägen upp till J20-superelit. Lindgren kan spela center eller ytterforward och det är en stor pjäs som är 191 centimeter lång.

– Han har jätteintressanta offensiva skills, säger Ingvarsson.

Förra säsongen fick han prova på spel i hockeyettan med Strömsbro IF – där Mörrums nye tränare Thomas Engman då var tränare. Under sina tre matcher där gjorde Lindgren sex poäng, ett mål och fem assist.

Den fjärde spelaren som presenterades fanns med i Mörrum redan förra säsongen: Ahlbin Hernod. Han tillhörde Kristianstads IK, men var på lån i Mörrum under 18 matcher. Ingvarsson har stora förhoppningar på spelaren som beskrivs som en försvarsgeneral.

– Det är en spelare som jag har följt under många år. Det är alltid intressant att se attityden som Ahlbin visar i match efter match.

– Det är inte alltid den vackraste hockeyn, men det är hjärta och passion. Det kommer att bli en väldigt viktig pjäs.

Annons

Efter dessa värvningar finns det bara ett par platser kvar att fylla i truppen för Mörrum.

– Vi ska ha in två spelare till, två forwards. Sedan får vi se hur backbesättningen ser ut. Vi får se vad som dyker upp.

Thomas CedergrenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons