Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kalmar fortsatt obesegrat – kryss mot Blåvitt

Det börjar bli lite frustrerat i IFK Göteborg. På onsdagskvällen kom fjärde raka krysset efter 0–0 mot Kalmar.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2021
Kalmar och IFK Göteborg spelade 0–0.
Kalmar och IFK Göteborg spelade 0–0.Foto: Patric Söderström/TT

Spelet såg återigen ganska bra ut, stundtals. Men IFK Göteborg har svårt att hålla i spelet i längre sekvenser.

– Jag saknar flowet. Vi har några passningar och några sekvenser som är bra, sedan hamnar bollen hos målvakten, det blir en lång boll och vi blir av med bollen. Det är lite frustrerande, vi måste kunna hålla i spelet under längre tid, säger mittfältaren Simon Thern.

Annons

Göteborgs enda seger kom i andra omgången.

– Visst är ett kryss en poäng, och det är bra att vi inte förlorar. Men samtidigt så blir det frustrerande i längden att inte heller vinna. Poängmässigt är vi inte nöjda, säger Thern.

"Hittat vår identitet"

I Kalmar är det i år ett år utan frustration, i alla fall så här långt. Sex omgångar in och man är obesegrat och har bara släppt in tre mål.

– Försvarsspelet har varit bra. Jag tror inte man förstår hur mycket energi våra offensiva spelare lägger ner i försvaret, säger Kalmars mittback Rasmus Sjöstedt.

Även mot IFK Göteborg fungerade försvarsspelet prickfritt.

– Det är presspelet som fungerat väldigt bra och gör det i dag också, säger Sjöstedt.

Kalmar 2021 är något helt annat än Kalmar har varit under många år.

– Vi har hittat vår identitet, och samtidigt vet vi att vi kan höja oss både ett och två snäpp.

"Väldigt nöjd"

Matchen mellan Kalmar och Blåvitt bjöd egentligen inte på en enda kvalificerad målchans. 0–0 var både logiskt och rättvist.

Efter matchen hyllade de båda tränarna varandra mer än sitt eget lag.

Annons

– Vi visste att det skulle bli tufft att komma till Kalmar, och det var verkligen tufft. Den energin och jobbet som de lägger ner över hela planen är imponerande, säger Göteborgs tränare Roland Nilsson.

– Det är en stor utmaning att spela mot IFK Göteborg, det har ett försvarsspel som är oerhört svårt att bemöta. Vi vill ha in fler bollar bakom deras backlinje, och det kan man tycka att vi bör kunna göra mer. Men samtidigt gör Göteborg det så bra att vi inte kan få det. Jag är väldigt nöjd med den här poängen, säger Kalmars tränare Henrik Rydström.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons