Juventus vann svenskmötet i Serie A

Fotboll • Publicerad 18 december 2021
Álvaro Morata firar ledningsmålet mot Bologna.
Álvaro Morata firar ledningsmålet mot Bologna.Foto: Massimo Paolone/AP/TT

Dejan Kulusevskis Juventus vann svenskmötet med Mattias Svanbergs Bologna i Serie A med 2–0.

Svanberg fanns med i startelvan hos gästande Bologna, och fick se hemmalaget göra två mål innan han byttes ut i den 79:e minuten.

Den spanske landslagsanfallaren Álvaro Morata gav Juventus ledningen redan efter sex minuters spel. I andra halvlek skickade Juan Cuadrado sedan in 2–0 med en projektil i krysset från utkanten av straffområdet.

Dejan Kulusevski byttes in kort därefter, i den 71:a minuten, men lyckades inte göra något större avtryck.

Tidigare på lördagen tog José Mourinhos Roma en klar 4–1-seger borta mot topplaget Atalanta.