Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Journalist varnar för falsk Peng Shuai-garanti

Franska L'Équipe-journalisten Marc Ventouillac varnar för att hans intervju med Peng Shuai inte ska tas som en garanti för att den kinesiska tennisstjärnan är i säkerhet.
Olympiskt • Publicerad 8 februari 2022
Peng Shuai var på läktar plats under damernas final i freestylens big air.Foto: Jae C Hong/AP/TT

Sedan i november har det funnits frågetecken kring Peng Shuais hälsa. Den tidigare världsettan i dubbel försvann, efter att ha anklagat en kinesisk toppolitiker för sexuella övergrepp på sociala medier, men återfanns senare.

Under vinter-OS i Peking har Peng synts med Internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach och gjort en enskild intervju med franska L'Équipe. Marc Ventouillac, en av två journalister som utförde intervjun, kan däremot inte garantera kinesiskans säkerhet, frihet och oberoende från kinesiska myndigheter.

Annons

– Det är omöjligt att veta. Den här intervjun bevisar inte att det inte är något problem med Peng Shuai, säger han till nyhetsbyrån AP och menar att:

– Med en intervju med en stor europeisk dagstidning kan de visa att: "Okej, ni ser, det är inget problem med Peng Shuai. Journalister (som kom) kunde ställa alla frågor som de ville".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons