Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Johaug överlägsen i norska premiären

Längdskidor • Publicerad 20 november 2021
Therese Johaug.Foto: Terje Pedersen NTB/TT

Therese Johaug gick på knock direkt i skidpremiären i Beitostølen. 33-åringen vann 10 kilometer klassiskt – 43,9 sekunder före Heidi Weng.

– Jag kände mig inte stressad och genomförde loppet enligt plan. Jag är väldigt nöjd med det, säger Therese Johaug till NRK.

Annons

Fredagens sprintpremiär blåste bort, men på lördagen kunde de norska skidstjärnorna ställa upp för säsongens första lopp.

Skiddrottningen Therese Johaug var sist ut av alla åkare – men kom ut frustande och hade skaffat sig en 15 sekundersledning redan efter 2,6 kilometer. När Johaug gick i mål var försprånget nästan 44 sekunder.

Heidi Weng tog andraplatsen och Silje Theodorsen, 27, imponerade stort och blev trea. Johaug var imponerad av Theodorsen som annars mest ägnat sig åt långlopp.

– Ett fantastiskt resultat som visar på bredden i norsk längdskidåkning. Vi behöver fler tjejer som åker snabbt på distansloppen och kan ta över efter mig, säger Johaug och skrattar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons