Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Johaug knäckte Karlsson i Davos

Therese Johaug vann duellen mot Frida Karlsson i 10 kilometer fristil i världscupen i Davos, Schweiz.
Karlsson fick nöja sig med tredjeplats.
Längdskidor • Publicerad 12 december 2021
Frida Karlsson duellerade åter mot norska distansdrottningen Therese Johaug i 10-kilometer fristil i Davos, Schweiz, men blev trea. Arkivbild.Foto: Fredrik Varfjell

I de tre inledande distansloppen har Frida Karlsson vunnit två gånger framför Johaug, medan norskan fått med sig en seger.

I världscupen i Davos jämnade Johaug ut den interna kampen till 2–2 när hon vann 10-kilometersloppet i fristil och Karlsson blev trea.

Annons

Svenskan var först ut i spåret av de två – och Johaug fick jaga svenskans tider. Norskan tog ledningen redan vid första mellantiden och hade 17 sekunders marginal till Karlsson när hon gick i mål som ohotad etta.

Therese Johaug: "Skönt"

– Skönt, säger Therese Johaug i SVT.

– Jag var lite nervös för min form, för att den gått lite upp och ned den senaste veckan, konstaterar norskan som avstår Tour de Ski.

För Karlsson blev det dock en nervös väntan i kampen om pallplatserna, med tanke på att amerikanskorna Rosie Brennan och Jessie Diggins gjort starka lopp men ännu inte gått i mål.

När Brennan gick i mål var det som trea, bakom Karlsson, men Diggins hämtade värdefulla sekunder under de sista kilometerna och gick i mål som tvåa, dryga två sekunder snabbare än svenskan.

Tredjeplatsen kändes ändå bra, säger Karlsson efter loppet. Bakom tiden låg en taktisk miss, berättar hon.

– Jag tänkte att jag skulle öppna kontrollerat, men samtidigt måste man ligga på den där gränsen hela tiden. Inte ligga under, då går det för sakta, säger Karlsson i SVT och fortsätter:

– Jag har lärt mig lite i dag.

Andersson tappade efter fall

De övriga svenskorna åkte på tider som var långt från toppstriden. Ebba Andersson stod för en snabb inledning och låg sexa efter 2,2 kilometer, men blev 21:a efter att ha ramlat i utförsåkningen inför varvningen och tappat värdefull fart.

– Jag var inte tillräckligt uppmärksam, säger Andersson i SVT.

Maja Dahlqvist blev 24:e, Emma Ribom 34:a, Anna Dyvik 39:a och Moa Lundgren 65:a.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons