Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Johansson visade form inför Tiomila

I ett fantastiskt vårväder på Torsås nationella långdistans svarade Anton Johansson, OK Orion, för ett lika fint lopp när han tog en klar seger i herrklassen.
SÖDERÅKRA • Publicerad 19 april 2019
Anton Johansson, OK Orion, stormar mot mål i Torsås.
Anton Johansson, OK Orion, stormar mot mål i Torsås.Foto: Johan Swartz

Nästan 500 orienterare kom till start i den öppna, men något tungsprungna terrängen utanför Söderåkra. Anton Johansson svarade för ett mästerligt lopp och avverkade tio kilometer på 49 minuter. Då skall man ha klart för sig att han besökte 15 kontroller i det höga blåbärsriset.

– Det kändes bra i dag och kroppen svarade mycket bättre än förra helgen. Tekniskt har det också gått felfritt. Jag trivs verkligen i den här terrängen konstaterade Johansson som segrade även förra året i samma terräng.

Annons

Säger Johansson, som troligen blir avslutare för OK Orion när Tiomila avgörs nästa helg.

– Vi har väl laget nästan klart, men vi får se hur det blir säger Johansson hemlighetsfullt.

Norske landslagsmannen Verle Rud Bråten blev ifattsprungen av Johansson och slutade tvåa nästan fyra minuter efter. På tredje plats kom Erik Andersson, OK Orion.

I damklassen segrade tidigare Vilse 87-löparen Josefin Tjernlund, som nu tävlar för Närkeklubben OK Tisaren. Tjernlund avslutade starkt efter att ha legat lite efter vid radiokontrollen och var 23 sekunder före Anastasia Dzianisava. Bästa Blekingelöpare blev Tilda Johansson, OK Orion, på en femte plats.

Under skärtorsdagen arrangerade Ronneby OK en nattävling och där visade OK Orions Rasmus Elmerlid klass och tog en överlägsen seger i herrklassen.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons