Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Johansson sänkte Norrköping – två gånger

Först satte han en armbåge i ansiktet på Filip Dagerstål som däckade IFK Norrköpings försvarare.
Sedan slog han in segermålet.
Alexander Johansson höll sig i händelsernas centrum när Varberg vann den allsvenska premiären på bortaplan med 1–0.
Fotboll • Publicerad 3 april 2022
Norrköpings Filip Dagerstål lämnar planen med ett blödande sår efter duellen med Varbergs Alexander Johansson.
Norrköpings Filip Dagerstål lämnar planen med ett blödande sår efter duellen med Varbergs Alexander Johansson.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Duellen med Dagerstål blev omdiskuterad både på planen och efteråt men Johansson kom undan lindrigt. Han fick inte ens ett gult kort av domaren Mohammed Al-Hakim.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Vi gick upp i en nickduell och plötsligt ligger han ned. Antagligen snuddade jag honom på något sätt, men det var inget jag kände av då, säger Johansson.

Annons

– Uppenbarligen hände något, vi hoppade väl in i varandra på något jäkla vänster, så jag gick och bad om ursäkt.

Jack i pannan

"Snuddandet" gav Dagerstål ett rejält jack i pannan – och försvararen kunde inte fortsätta matchen. "Medicinsk inrådan från läkare" låg bakom det beslutet enligt IFK Norrköpings tränare Rickard Norling.

Inhopparen Theodore Rask hade bara varit på planen i åtta minuter när han begick ett grovt misstag som gav Johansson fritt fram till segermålet och de tre tunga poängen.

– Mittbacken gjorde ett misstag, jag kom i ett bra läge. Det var rätt öppen gata och lade den (bollen) i bortre hörnet, säger Johansson.

Stämningen i omklädningsrummet var förstås på topp.

– Det är klart. Det ska det vara om man vinner mot Norrköping borta. Det är en otroligt svårt match och att vi kommer härifrån med tre poäng, det ska vi vara riktiga glada över, säger Alexander Johansson.

Unge Rask mådde av förklarliga skäl annorlunda. Han ville inte prata med medierna efteråt. Inte nog med att hans misstag bäddade för Johansson mål. Hans inhopp var över efter dryga 20 minuter. Då plockade Rikard Norling av honom.

Ett beslut han övervägde noga.

– Absolut. Jag klappade om honom och tittade honom i ögonen. Jag sade till honom att den sortens byte har vi gjort tidigare, säger Norling.

Står upp för Rask

IFK Norrköpings anfallare och lagkapten Christoffer Nyman är säker på att 21-åringen tar söndagens motgångar på rätt sätt.

Annons

– Det finns inga konstigheter. Theo Rask är en fantastiskt bra fotbollsspelare. Jag tror vi alla gått igenom något liknande. Sånt händer i karriären och man växer av det.

– Vi står bakom Theos rygg alla dagar i veckan. Han vet var han har oss och vi litar på honom till hundra. Hans ska inte lastas för någonting. Vi kan säga så här: Vi skulle ha gjort 1–0 i första halvlek. Då hade det varit en annan match, säger Nyman.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons