Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Jeremejeff: "Kommer bli mer adrenalin"

Fortsatt serieledning med nio omgångar kvar.
Frågan är hur dyrt poängtappet mot Degerfors blir för Häcken?
Fotboll • Publicerad 4 september 2022
Alexander Jeremejeff i duell med Degerfors Rasmus Örqvist i 2–2-matchen.
Alexander Jeremejeff i duell med Degerfors Rasmus Örqvist i 2–2-matchen.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Häcken fick nöja sig med 2–2 mot Degerfors, trots att Alexander Jeremejeff i slutminuterna gjorde 2–1.

Degerfors kvittering på tilläggstid gör att Djurgården krupit upp bara en poäng bakom Göteborgslaget. Samtidigt har Häcken samtliga de andra topplagen kvar att möta under den allsvenska slutspurten.

"Mer adrenalin"

Annons

Alexander Jeremejeff, som tog två SM-guld under sin tid i Malmö FF, har en rätt god bild av vad som väntar.

– För egen del är det inga konstigheter, det har jag varit med om innan. Jag tycker att det är ganska gött att bara ta det match för match, att titta på de grejerna som inte funkar och så tränar man på det. Då tänker man inte så mycket på något annat, säger han.

– Men det är klart, man kommer ju märka sedan i matcherna som kommer, att det kommer att vara mer adrenalin som vissa kanske inte är vana vid. Jag tycker att man ska njuta av det.

Häckentränaren Per-Mathias Högmo är efter poängtappet mot Degerfors kritisk mot hur hans lag skötte slutminuterna. Men det är också en viktig läxa.

– Vi ger bort bollen två gånger på övertid. Vi får dra lärdom av det, att hålla i bollen när vi är i ledning, säger Högmo.

"Rannsaka oss"

Närmast väntar en bortamatch mot Kalmar FF den 12 september, därefter bland annat Hammarby, Djurgården, AIK och Malmö FF innan Häckens säsong ska summeras.

Vad poängtappet mot Degerfors till slut innebär återstår att se.

– Ja du. Det får vi se. Vi får rannsaka oss själva och försöka förbättra just de där sistalägena, så får vi se vad det leder till, säger Alexander Jeremejeff.

– Jag tycker att vi är ganska bra på det i år, att titta på de detaljerna som vi behöver förbättra och det kommer vi att göra nu igen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons