Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Norge får inte ihop fullt lag till OS-premiären

Coronakaoset gör att norska damerna inte får ihop fullt lag till OS-premiären i skiathlon – bara Therese Johaug, Helene Marie Fossesholm och Ragnhild Haga startar i lördagens tävling, rapporterar norska nyhetsbyrån NTB.
Skidor • Publicerad 3 februari 2022
Therese Johaug, Helene Marie Fossesholm och Ragnhild Haga på väg till en pressträff i OS-byn Zhangjiakou.
Therese Johaug, Helene Marie Fossesholm och Ragnhild Haga på väg till en pressträff i OS-byn Zhangjiakou.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Åkarna Heidi Weng och Anne Kjersti Kalvå är smittade av covid, och befinner sig just nu i Italien där norska laget OS-laddade.

– Jag tror inte att norsk längdskidåkning har varit med om den situation som är i år, sade tränaren Ole Morten Iversen på en pressträff.

Annons

Herrarna får däremot ihop fullt lag – men världsmästaren Emil Iversen petas från skiathlonloppet på söndag.

– Det finns fyra här som är starkare än Emil på den här distansen, sade tränaren Eirik Myhr Nossum.

Nämligen: Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund, Sjur Røthe och Pål Golberg.

I OS 2018 tog Norge en trippel på distansen. Simen Hegstad Krüger vann före Martin Johnsrud Sundby och Hans Christer Holund. Hegstad Krüger är nu isolerad i Italien efter att ha lämnat positiva coronatester och missar premiärloppet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons