Italien knep bronset i Nations League

Italien tog hem tredjeplatsen i Nations League. Belgien besegrades med 2–1 på hemmaplan i Turin.
Fotboll • Publicerad 10 oktober 2021
Nicolo Barella kramas om efter sitt öppningsmål i bronsmatchen i Nations League.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Italien och Belgien föll på målsnöret och tog sig inte till final i Nations League. I stället spelade de på söndagen en match om bronset, helt onödigt om du frågar den belgiske målvakten Thibaut Courtois.

– Att komma trea i Nations League är meningslöst. Jag vet inte varför vi måste spela matchen. Jag kommer ta det som en vänskapsmatch, sade han enligt Goal inför matchen.

Kanske en skön inställning att ha, eftersom Belgien förlorade matchen med 2–1.

Efter en relativt händelselös första halvlek öppnade Italien den andra med dunder och brak.

Nicolo Barella slog till med ett otagbart skott inifrån straffområdet i halvlekens blott andra minut.

När sedan Domenico Berardi satte 2–0 på straff med drygt 20 minuter kvar kändes matchen avgjord.

Kevin De Bruyne, som bytts in precis innan målet, försökte få igång sitt lag och till slut fick man sin reducering, men närmare än så kom inte Belgien i denna brons-, förlåt, vänskapsmatch.

Finalen mellan Spanien och Frankrike spelas i Milano med start 20.45.