Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Isabelle Haak tillbaka till Italien

Den svenska volleybollstjärnan Isabelle Haak byter klubb. 22-åringen är klar för italienska Conegliano.
"Jag är stolt över att ansluta till Conegliano och att återvända till Italien den här säsongen efter den fantastiska upplevelsen i Turkiet", säger Haak i ett pressmeddelande.
Volleyboll • Publicerad 6 juni 2022
Isabelle Haak (nummer 10) under kvartsfinalen i damernas volleyboll-EM mellan Sverige och Nederländerna. Arkivbild.
Isabelle Haak (nummer 10) under kvartsfinalen i damernas volleyboll-EM mellan Sverige och Nederländerna. Arkivbild.Foto: Aleksandar Djorovic/TT

Haak är dock inte främmande för Italien. Mellan 2017 och 2019 spelade hon i Scandicci, där hon fick smeknamnet "den svenska drottningen".

Efter det gick hon till den turkiska mästarklubben Vakifbank.

Annons

För bara några veckor sedan besegrade Haak och Vakifbank Conegliano i finalen av Champions League.

Nu byter hon och italienska stjärnan Paola Egonu lag.

"Jag är stolt över att ansluta till Conegliano och att återvända till Italien den här säsongen efter den fantastiska upplevelsen i Turkiet. Jag tror att det efter några år är bra för mig att byta miljö och möta nya utmaningar som den som föreslogs till mig. Conegliano är ett bra ställe för detta", säger Haak till klubbens hemsida.

Hon välkomnas som en stjärna.

"Vi känner Isabelle väl, hennes egenskaper på och utanför planen gör henne till en idealisk spelare för oss, en mästare som vi är övertygade om kommer att vara ett mycket viktigt mervärde i den nya laguppställning vi sätter upp" säger Coneglianos Pietro Maschio.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons