Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

IOK-ledamot covidpositiv i Tokyo

Ryu Seung-min, sydkoreansk OS-guldmedaljör i bordtennis och ledamot i den Internationella olympiska kommittén (IOK) har testat positivt för covid-19.
Olympiskt • Publicerad 18 juli 2021
Ryu Seung-min talar i samband med att han valdes in i IOK i augusti 2016.Foto: Felipe Dana/AP/TT

Han är den första IOK-ledamoten som testar positivt för sjukdomen på plats i Japan inför OS, rapporterar Inside the games.

38-årige Ryu skriver på Instagram att han har fått två vaccindoser och att han testade negativt två gånger innan han lämnade Sydkorea. Provsvaret från testet som han tog när han anlände till flygplatsen i Tokyo kom däremot tillbaka positivt.

Annons

"Jag har helt asymtomatisk, vilket antagligen beror på att jag är vaccinerad", skriver han.

Ryu har placerats i karantän och riskerar att gå miste om att kunna närvara under OS. Han ber såväl IOK som arrangörskommittén om ursäkt, men påpekar också:

"Mitt fall är bara ännu ett bevis på att systemet som har inrättats för att skydda oss fungerar".

Sedan den 1 juli har minst 44 fall av covid-19 med koppling till OS registrerats i Japan, enligt Inside the games. Minst fem idrottare har testat positivt för sjukdomen sedan de anlänt till Japan.

I går kom det första bekräftade coronafallet i OS-byn där idrottarna bor. Det handlade dock inte om en idrottare utan om en person som jobbar för arrangören.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons