Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

IOK inte orolig för säkerheten inför Paris-OS

Skandalscenerna på Stade de France, inför vårens Champions League-final, oroar inte Internationella olympiska kommittén inför OS i den franska huvudstaden 2024.
Olympiskt • Publicerad 10 september 2022
Den kaosartade trängseln utanför Stade de France inför Champions League-finalen i maj.
Den kaosartade trängseln utanför Stade de France inför Champions League-finalen i maj.Foto: Christophe Ena/AP/TT

– Vi har tagit upp säkerhetsaspekten med arrangören vid ett flertal tillfällen och har fullt förtroende för de ansvariga för fransk säkerhet, säger IOK-ordföranden Thomas Bach, enligt sajten Inside the games.

– De har dragit rätt slutsatser från incidenterna i samband med Champions League-finalen.

Annons

Det blev kaos utanför arenan inför matchen, som Real Madrid vann. Stängsel vältes på flera ställen vid stadion då supportrar tryckte på för att komma fram till säkerhetskontrollerna. Enligt vittnen skapades "flaskhalsar" fram mot kontrollerna. Enligt en utredning var del felaktigheter och misstag i organisationen som orsakade kaoset.

När det hela urartade använde polisen tårgas och pepparspray för att skingra folkmassan, något som polisen fick kritik för.

Matchen sköts upp i 40 minuter och en del av supporterskaran kom aldrig ens in på matchen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons