Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Inget slutspel för Blekingegrabbarna

Blekinges P16-lag stod upp bra i den första halvleken, men fick till sist se sig besegrade av Halland. Därmed missade laget chansen till slutspel i Postnord Cup.
Hällevik • Publicerad 10 december 2017

Halland har precis gjort 0–2 via en straff och av förklarliga skäl blev det deppiga miner i hemmalägret.
Halland har precis gjort 0–2 via en straff och av förklarliga skäl blev det deppiga miner i hemmalägret.

Efter att P16-laget tagit sig vidare som tvåa i sin grupp, lottades man mot Halland, som också slutade tvåa i sin grupp, i en avgörande kvalmatch till slutspelet. Något som på pappret var en svår match.

Annons

Halland tog ledningen med 0–1 efter att bollen vidrört ribban lätt. En annars chansfattig halvlek åt båda hållen. Båda lagen hade svårt att komma till chanser och lagen hade en stark defensiv.

– Första halvlek är bra av oss, de kommer inte till så mycket. Det känns som det kunde stått 1–1, säger Thomas Persson, ledare för Blekinges P16-lag.

I andra halvlek spelade Halland bättre och skapade många farliga chanser via djupledsbollar. Målen börjar trilla in och resultattavlan visade 0–4 när domaren blåste i visselpipan.

– Vi saknar lite aggressivitet och noggrannhet vilket vi haft i de andra matcherna. Vi har också en del viktiga spelare på skadelistan, men jag tycker ändå vi har gjort en bra insats, säger Persson och berömmer pojkarna.

Felix Nilsson har spelat färdigt i den gröna Blekingetröjan.
Felix Nilsson har spelat färdigt i den gröna Blekingetröjan.

En förlust är trots allt en förlust och lite extra surt är det när blekingarna var så nära att ta sig till slutspelet i Postnord Cup.

”Det hade varit grymt kul att få åka i väg och få spela med dessa grabbarna.”

– Det hade varit grymt kul att få åka i väg och få spela med dessa grabbarna, säger Felix Nilsson, Mjällby.

– Det är roligt eftersom man får lära sig spela en annan spelstil, sen får man umgås med andra spelare i länet.

Nu är det slut på den biten för ett tag framöver och spelarna kommer nu återgå till sina vanliga klubbadresser. Samtidigt meddelar blekingetränaren Thomas Persson att hans resa slutar här.

– Det är klart att det hade varit fantastiskt kul att få spela slutspel, men det har varit en rolig och spännande resa hit, avslutar Thomas Persson.

Hanna Södergren
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons