Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ingen VM-titel för Elin Cederroos

Boxning • Publicerad 1 maj 2022
Elin Cederroos (till vänster) förlorade mot amerikanskan Franchón Crews-Dezurn i New York.
Elin Cederroos (till vänster) förlorade mot amerikanskan Franchón Crews-Dezurn i New York.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Amerikanskan Franchón Crews-Dezurn tog hem titelmatchen i boxning mot Elin Cederroos i Madison Square Garden i New York.

– Jag är jättebesviken såklart, men jag mår bra, säger hon till SVT Sport.

Annons

Mötet har skjutits upp två gånger, men natten mot söndagen var det så dags att göra upp om alla fyra världsmästarbälten i supermellanvikt (WBC, WBA, IBF, WBO).

Cederroos hade chans att skriva svensk boxningshistoria men förlorade, trots en stark insats, mot amerikanskan efter tio ronder och ett enhälligt domarbeslut: 99–91, 99–91, 97–93.

– Jag ville visa så mycket mer men fick inte till min boxning riktigt. Det blev mycket kriga i stället och det var inte dit vi skulle. Det var synd, säger Cederroos till SVT Sport.

– Jag skyndade på lite för mycket. Då öppnade jag upp mig och slarvade med garden. Hon fick in sin tajming helt enkelt. Jag gjorde bra saker också, men hon var den bättre boxaren i kväll, fortsätter hon.

Inför mötet var Cederroos obesegrad (8-0) och hade WBA- och IBF-bältena sedan tidigare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons