Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Indycar-svenskarna långt efter

Bilsport • Publicerad 4 oktober 2020
Trean Colton Herta, ettan Will Power och tvåan Alexander Rossi firar sina pallplatser i Indianapolis.
Trean Colton Herta, ettan Will Power och tvåan Alexander Rossi firar sina pallplatser i Indianapolis.Foto: Michael Conroy/AP/TT

Det blev ingen rolig lördag för de två svenska Indycarförarna Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson.

Rosenqvist rullade in som elva i loppet, det andra på två dagar i Indianapolis. Med det var han fyra placeringar bättre än Ericsson, som efter ett misslyckat kval bara kunde köra upp sig en placering till plats 15.

Annons

Bättre, men ändå sämre, gick det för svenskarnas stallkamrat Scott Dixon. Nyzeeländaren hade kunnat säkra årets Indycartitel men hans bil blev tidigt i loppet påkörd och Dixon fick kämpa för att ta sig i mål som åttonde förare.

Därmed blir det en kamp om titeln ända in på upploppet. Med ett lopp kvar att köra – den 25 oktober i St Petersburg, Florida – leder Dixon racingserien med 32 poäng före lördagens fyra, Josef Newgarden. Dixon har fortfarande goda chanser att vinna, han tar hem titeln om han blir sämst nia i loppet i Florida.

Lördagens lopp vanns av australiern Will Power som ledde från start till mål över de 75 varven.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons