Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ilestedt mitt i VM-succén: ”Vi är ett lag, herregud”

Sölvesborgstjejen Amanda Ilestedt fick hoppa in som mittback och vara med och slå ut Tyskland ur fotbolls-VM i lördags.
Men nervös var hon inte.
– Nej, varför vet jag inte, jag kände mig väldigt förberedd och det var bara att gå ut och njuta av stunden, säger hon till Radiosporten.
FOTBOLL • Publicerad 30 juni 2019
Amanda Ilestedt och delar av det svenska damlandslaget mötte pressen i Parigné utanför Rennes efter 2–1-segern i VM-kvartsfinalen mot Tyskland.
Amanda Ilestedt och delar av det svenska damlandslaget mötte pressen i Parigné utanför Rennes efter 2–1-segern i VM-kvartsfinalen mot Tyskland.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Amanda Ilestedt, som tidigare spelat i såväl Sölvesborgs GoIF som i Karlskrona FF men numer tillhör tyska storklubben Bayern München, fick hoppa in i hetluften i den 66:e matchminuten i VM-kvartsfinalen mot Tyskland sedan Nilla Fischer fått krampkänning.

Men hon kände aldrig av nervositeten.

Annons

– Det kändes som vi hade mentalt överläge, säger hon till Svt Sport.

I stället var det bara positiva känslor som bubblade.

– Det var fantastiskt roligt att få spela, det är de här matcherna man vill spela, säger hon till Radiosporten.

Sveriges Amanda Ilestedt mot Tysklands Alexandra Popp under kvartsfinalen mellan Tyskland och Sverige.
Sveriges Amanda Ilestedt mot Tysklands Alexandra Popp under kvartsfinalen mellan Tyskland och Sverige.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Under den halvtimmen hon var på planen låg Tyskland på för att kvittera och laget hade en del riktigt vassa chanser, ingen där Ilestedt var ”inblandad”, och Sverige höll undan till seger, och VM-semifinal.

Där väntar Europamästarna Nederländerna, med Amanda Ilstedsts förra lagkamrat Lieke Martens, en av de nederländska stjärnorna, i laget.

Ilestedt vet hur hon ska stoppas.

– Hon är duktig individuellt. Bra på att utmana och har bra skott, så att det gäller att komma nära henne och försöka stoppa henne så snabbt som möjligt, säger Sölvesborgstjejen till Svt Sport..

För egen del verkar det som om det blir start på bänken eftersom Nilla Fischers krampkänning var just en känning, ingenting värre.

På Radiosportens fråga om det är tråkigt att det inte verkar bli spel från start i VM-semifinalen för Ilestedt i och med Fischers icke-skada säger Sölvesborgstjejen så här:

– Nej, men vi är ett lag, herregud, vi gör det tillsammans. Det är viktigt att ha alla spelare hela och friska.

Om Sverige besegrar Nederländerna i onsdagens semi väntar segraren mellan England och USA (spelas tisdag) i söndagens VM-final.

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons