Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

IFK:s segerdans – nu blir det division 1

Glädjen stod högt i tak, det var segerdans, allsång och skumpa.
Tre saker som ingick när IFK Karlskrona firade seriesegern i division 2 efter storsegern mot Åhus.
Karlskrona • Publicerad 10 mars 2018

– Det här har varit målsättningen hela säsongen och nu har vi klarat av det, med två seriematcher kvar, jublar elvamålsskytten Victor Grevstad.

Victor Grevstad bjuder på ett nöjt segerleende.
Victor Grevstad bjuder på ett nöjt segerleende.

Själva matchen är egentligen inte så mycket att orda om. IFK Karlskrona skulle ta en poäng, då var avancemanget klart.

Annons

– Vi visste vad som gällde och spelarna gjorde vad de skulle. Men det var ett eldprov, även om det låter konstigt. Det gäller att inte slappna av, det visade spelarna i dag, säger en stolt Niklas Martinsson, tränare för IFK Karlskrona.

Nu är det två matcher kvar i division 2, sedan börjar träningen örr spel i division 1.

– Det blir betydligt tuffare, det vet spelarna. Och visst behövs det förstärkning på en del håll. Men det snacket är redan i gång. Det är många som jobbar hårt. Jag för också resonemang med IFK-ledningen om en fortsättning som tränare, men inget är klart ännu, säger Martinsson, som lyckats till 100 procent med säsongen i division 2.

En del spelare är klara för spel i division 1. Inte minst målvakten Abdul Al Ayyam, ytterligare spelare som är ”bundna” till kontrakt är exempelvis Victor Grevstad och Anders Andersson.

– Det ser bra ut inför kommande säsong. Men vi får ut på marknaden och söka en del nya spelare, säger ordföranden, Sven Björkander och ser lagom lurig ut.

Han pratar hellre rekord för IFK Karlskrona, som har chansen att bli Sveriges bästa lag när det gäller poängskörden för en säsong.

– Intressant, säger Björkander och ler.

Lika nöjd låter han när vi pratar om publikintresset för IFK Karlskrona. Drygt 600 personer tittade på matchen mot Åhus.

– Det säger väl det mesta om intresset för IFK. Okej att en sponsor bjöd på entrén i dag. Men det skall de som jobbar med handbollen ha en stor eloge för, menar ordföranden.

Annons

Många mål blev det och ett tag såg det ut som IFK-spelarna siktade på att nå 50-strecket. Nu lyckades de inte med det, men seriesegern och sättet som matchen genomfördes på måste ha varit handbollsgodis för de flesta.

– Det har gått bra under större delen av säsongen. Och det räckte för avancemang. Nu är vi tillbaka till division 1 för att etablera oss. Det känns underbart, avslutar Victor Grevstad.

Conny Pettersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons