IFK pressade allsvenska Amo

Bra försvarsspel och vasst kontringsspel förde upp IFK Karlskrona i en femmålsledning mot allsvenska träningsmotståndet Amo Handboll.
– En i stora delar klart godkänd match, även om det finns bitar vi måste förbättra, säger tränaren Nicklas Martinsson.
Karlskrona • Publicerad 9 september 2018
IFK Karlskronas tränare Nicklas Martinsson var både nöjd och missnöjd efter träningsmatchen mot Amo Handboll.Foto: Marcus Palmgren

Det blev till slut förlust, sedan Amo konsekventa sju mot sex-spel i den andra halvleken gett allsvenskarna kommandot.

Å andra sidan valde IFK medvetet att inte svara med några taktiska dispositioner mot Amos anfallsspel.

– Vi valde att i stället jobba vidare med vårt. Det är under de sista 20 minuterna matchen avgörs, säger Martinsson.

Efter en trög inledning fick IFK fart på grejerna och vände 2–5 till ledning som utökades efterhand.

– Vi avslutar första halvlek bra och det fortsätter en bit in i andra. Försvars- och kontringsspelet var bra, det är vårt uppställda anfallsspel som klickar bitvis. Speciellt när vi skiftar spelare, då blir det skillnad, säger Martinsson.

Kommande lördag genrepar IFK mot IF Kristianstad hemma i Idrottshallen. Snart därpå ger sig nykomlingarna i kast med division 1.

Anders Andersson, fem mål, och Jasmin Arifagic fyra, var IFK:s bästa målskyttar i matchen.

Henrik FlemmingSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.