Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Idrottssverige: Stödet kommer inte att räcka

Coronaviruset • Publicerad 15 november 2020
En majoritet av de svarande i enkät som SVT genomfört tror inte att regeringens ekonomiska stöd till Idrottssverige med anledning av pandemin kommer att räcka till. Arkivbild.
En majoritet av de svarande i enkät som SVT genomfört tror inte att regeringens ekonomiska stöd till Idrottssverige med anledning av pandemin kommer att räcka till. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Regeringens stöd till idrotten i Sverige räcker inte, det menar en majoritet av de svarande i en enkät som SVT har gjort bland landets specialidrottsförbund.

Hittills har ett stöd på 1,5 miljarder kronor utlovats från regeringen – men den summan behöver minst fördubblas under nästa år för att många föreningar ska kunna överleva.

Annons

– Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut att våra förbund och föreningar har det slitsamt och jobbigt, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson till SVT Sport.

Eriksson säger till SVT att utan ytterligare stöd kommer det hela att "sluta illa".

62 av 72 tillfrågade specialidrottsförbund svarade på SVT:s enkät. Bland annat så anser bara åtta av de svarande att den totala stödsumman på 1,5 miljarder kronor kommer att vara tillräcklig för idrotten. 40 svarande säger att de mottagit stöd under pandemin och 36 svarande säger att ekonomin påverkats negativt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons