Ibrahimovic räddade poäng efter ny straffmiss

Zlatan Ibrahimovic såg ut att bli stor olycksfågel för Milan efter ännu en straffmiss. Men svensken fick revansch och kvitterade till 2–2 mot Verona på tilläggstid.
Fotboll • Publicerad 8 november 2020
Zlatan Ibrahimovic kvitterade till 2-2 efter att bland annat ha missat en straff.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Fram till i torsdags var Milan obesegrat i 24 tävlingsmatcher. Den senaste förlusten var så långt tillbaka i tiden som i mars.

Men i torsdags sprack sviten mot Lille hemma i Europa League, 0–3, och mot Verona i Serie A såg det ut att bli en ny förlust på San Siro.

Men Zlatan Ibrahimovic ville något annat. På tilläggstid nickade han in kvitteringsmålet till 2–2.

VAR-bortdömt

Bara några minuter tidigare hade Milan fått ett mål bortdömt efter VAR-granskning eftersom domaren upptäckt att bollen studsat på just Ibrahimovics arm innan den föll ner till målskytten Davide Calabria.

I det läget måste det ha känts ännu bittrare för Zlatan Ibrahimovic som missat en straff med en halvtimme kvar av matchen.

Ett mål som då hade inneburit kvittering till 2–2, men svensken sköt bollen högt över mål.

Tredje missen

Det är den tredje straffen Ibrahimovic i följd missar den här säsongen.

Verona var det piggaste laget i början av matchen. Antonin Barak gav bortalaget ledningen redan i den sjätte minuten när han var snabbast att uppfatta en tilltrasslad situation efter en hörna och stötte bollen i mål.

Ledningen utökades till 2–0 bara en kvart senare när Mattia Zaccagnis skott från utanför straffområdet styrdes av en försvarare i mål

Franck Kessie reducerade för Milan när han vinklade in bollen i mål via en försvarare i slutet av den första halvleken.

Trots det oavgjorda resultatet behåller Milan ledningen i tabellen, två poäng före Sassuolo, när Serie A nu tar landslagsuppehåll i två veckor.