1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Wedin gav HV71 hopp: "Jag ska leverera"

HV71 var piskade att vinna. Då klev Anton Wedin fram och gav Jönköpingslaget det hopp man behövde i SHL:s ångestfyllda nedflyttningsserie.
Ishockey • Publicerad 12 april 2021
Matchhjälten Anton Wedin. Arkivbild.
Matchhjälten Anton Wedin. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Brynäs kom till spel med 2–0 i matcher. En tredje raka seger under måndagskvällen hade gett Gävlelaget en mental fördel och satt HV71 i ett minst sagt prekärt läge då inget lag historiskt lyckats vända ett 0–3-underläge till seger i en serie om sju matcher.

Men efter HV71:s 2–1-vinst i Gävle är det nu alltså åter vidöppet i striden om vilket lag som får fortsätta spela i SHL.

– En grymt viktig seger för oss. De två tidigare matcherna har varit väldigt jämna och vi kände oss starkare än Brynäs nu även om vi inte fick in puckarna då. Vi hade en go känsla i laget när vi kom hit i kväll, säger Anton Wedin.

"Jag ska leverera"

Forwarden är en av de spelare i HV71 som förväntas vara ledande och göra mål, men som har gått mållösa från de två första kvalmatcherna.

– Förväntningarna är helt rättvisa, jag ska leverera. Att vi som lag bara har gjort två mål de två första matcherna är för dåligt. Det är när det gäller som mest som man ska leverera, det ska jag göra i varje match. Det är de krav jag har på mig själv också, säger Anton Wedin.

Hans segermål (2–1) i den tredje nedflyttningsmatchen kom redan 24 sekunder in i tredje perioden efter att Emil Molin gjort 1–0 för Brynäs och Fredrik Forsberg kvitterat till 1–1 för HV71 i mittenperioden.

Wedins mål var för övrigt en riktig pärla, ett skott som visslade rätt upp i nättaket bakom Samuel Ersson.

– Det är bara att skjuta så mycket man kan, utmana så mycket man kan och tro mer på sig själv än vad de andra gör. Jag har tänkt inför den här matchen att jag ska utmana mer, ta mer initiativ själv och det blev bra, säger Anton Wedin.

TT: Går det att slappna av och våga vara mer kreativa i det spända läge som både ni och Brynäs är i?

– Absolut. Vi gör bara två mål i dag och som tur var räckte det men att vara mer kreativa är något vi har pratat om. Vi måste utmana Brynäs ännu mer, göra det ännu jobbigare för deras backar och målvakt. Och vi slappnar av bättre i dag, vi vågar hitta bättre uppspel.

"Ska fortsätta gasa"

Den fjärde matchen i serien spelas i Jönköping på torsdag.

Anton Wedin har redan sin segerplan klar för att utjämna till 2–2 i matcher:

– Vi ska fortsätta gasa på hemma och visa från start att vi vill vinna det här mer än Brynäs vill. Vi har chansen och ska ta chansen.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktigt antal matcher i kvalserien. Rätt är att man spelar i bäst av sju matcher.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.