Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

HV71:s kräftgång – förlust i prestigemötet

Färjestad vann det prestigefyllda bottenmötet borta mot HV71 efter ett avgörande 3–2-mål i förlängningen.
Krisstämpeln på HV71 blir därmed allt tydligare efter bara en seger på de sju första matcherna i SHL.
Ishockey • Publicerad 10 oktober 2020
Fredrik Forsbergs HV71 förlorade hemma mot Adam Ginnings Färjestad.
Fredrik Forsbergs HV71 förlorade hemma mot Adam Ginnings Färjestad.Foto: Mikael Fritzon/TT

HV71 och Färjestad har varit två stående topplag i svensk ishockey de senaste decennierna. Men säsongen 2020–2021 har båda klubbarna inlett i botten av SHL-tabellen, med bara varsin seger på de sex första omgångarna.

I den sjunde möttes lagen i Jönköping och det var kanske poängsvagt talande att matchen gick till förlängning efter 2–2 efter tre perioder.

Annons

Samtliga mål under ordinarie tid kom i den första perioden. Det värmländska bortalaget gick tidigt upp till en tvåmålsledning efter nyförvärvet Olle Lycksells första mål i FBK-tröjan fram till 1–0 och Martin Johanssons 2–0 efter knappt fem minuter. Mindre än tio minuter senare hade HV71 utjämnat till 2–2 efter ett powerplay-mål från Linus Sandin och en kvitteringspuck från Christoffer Törngren.

Efter två mållösa perioder sänktes smålänningarna av Färjestads Jacob Nilsson, som satte 3–2 bara 19 sekunder in i förlängningen.

– Det var skönt, två poäng, säger matchhjälten till C More.

I och med extrapoängen ligger Färjestad på tionde plats i tabellen med sju inspelade poäng på lika många matcher. Nästjumbon HV71 är kvar på 13:e plats med fyra poäng.

– Just nu ser jag fasen inget positivt, om jag ska vara ärlig. Det känns som att vi förlorar två poäng i dag, säger HV71:s lagkapten Simon Önerud till C More.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons