Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Höör kvitterade mot Sävehof – avgörande väntar

H65 Höör hade kniven mot strupen i semifinalen i handboll hemma mot Sävehof.
Men efter 31–24-segern är matchserien kvitterad.
På fredag avgörs det vilket av lagen som får möta Skuru i SM-finalen.
Glada miner i Höör i segermatchen mot Sävehof.
Glada miner i Höör i segermatchen mot Sävehof.
Foto: Johan Nilsson/TT

Sävehof behövde en seger borta mot H65 Höör för att ta sig till SM-final i handboll. Men efter en halvlek där Höör hade ledningen med 15–7 stod det klart att det skulle bli en svår uppgift.

För svår visade det sig.

Visserligen kunde Sävehof lugna ner Höörs offensiva framfart. Däremot kunde inte gästerna arbeta sig ikapp.

Höör vann till slut klart med 31–24.

– Vi känner att vi har ett väldigt gött driv i laget, framåt och bakåt. Vi hade mycket att förlora men det var bara att köra. Det kunde varit slut men nu är det inte det, säger H65 Höörs fyramålsskytt Emma Lindqvist i C More.

Höörs seger innebär att det står 2–2 i matcher och semifinalserien avgörs på fredag. I final väntar Skuru som slog ut Skara med 3–1 i matcher.

– Vi vet vad vi kan och jag har full tillit till att vi kommer upp i nivå nästa match, säger Sävehofs tränare Rasmus Överby.