Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Honkens" val: Han är säsongens målvakt

Skellefteå AIK:s Linus Söderström.
Det är SHL:s främste målvakt den här säsongen enligt legendaren Leif "Honken" Holmqvist.
"Linus spel, lugn och vinnarinstinkt har verkligen imponerat på mig", säger han.
Ishockey • Publicerad 1 mars 2023
Skellefteås Linus Söderström får Honken Trophy som SHL:s bäste målvakt den här säsongen.
Skellefteås Linus Söderström får Honken Trophy som SHL:s bäste målvakt den här säsongen.Foto: Fredrik Sundvall/TT

Grundserien går mot sitt slut och med fyra omgångar kvar börjar summeringarna. Kamratföreningen Ishockeyjournalisterna och Holmqvist är överens om att årets Honken Trophy tilldelas Linus Söderström.

I grundserien har Söderström hållit nollan sex gånger. Vidare har han slagit Alexander Salaks tio år gamla rekord i längst hållna nolla. Det rekordet är nu uppe i 267 minuter och 38 sekunder.

Annons

Linus Söderström slog igenom som 20-åring, i SM-slutspelet 2017 med HV 71 då han blev svensk mästare. Han återfinns den här säsongen i topp i de flesta ligor. Nye förbundskaptenen Sam Hallam tog ut honom till Beijer Hockey Games, men på grund av skada var Söderström tvungen att tacka nej.

Honken Trophy har delats ut sedan 2002 och Stefan Liv var först att få ta emot utmärkelsen. Viktor Fasth har utsetts som vinnare fyra gånger, Henrik Lundqvist tre.

Linus Söderström får ta emot utmärkelsen av Leif "Honken" Holmqvist i samband med Skellefteås möte med Luleå på torsdag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons