Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hon gör comeback i landslaget efter 4,5 år

Förbundskapten Tomas Axnér bjöd på en rejäl bomb inför det stundande EM-kvalet i handboll.
Linjespelaren Clara Monti Danielsson är tillbaka efter att ha varit utanför landslaget i nästan fem år.
Handboll • Publicerad 8 februari 2022
Clara Monti Danielsson (liggande) återvänder till landslaget efter nästan fem års frånvaro. Arkivbild.
Clara Monti Danielsson (liggande) återvänder till landslaget efter nästan fem års frånvaro. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det svenska herrlandslaget grävde EM-guld i Ungern och Slovakien för en dryg vecka sedan.

Nu är det damlandslagets tur att kvalspela för en plats i EM som spelas i Montenegro, Nordmakedonien och Slovenien i november.

Annons

Efter att ha inlett kvalet med två segrar stundar nu ett dubbelmöte mot Serbien i mars. Vinst där och Sverige är klart för EM.

Tre spelare saknas från den trupp som spelade VM i december. Skadade duon Clara Lerby och Daniela de Jong samt Vilma Matthjis Holmberg.

In i deras ställe kommer Kristin Thorleifsdóttir och Clara Monti Danielsson. För Danielsson är det första gången i landslaget på 4,5 år.

– Hon är användbar på alla positioner bakåt. Hon står för aggressivitet, rivighet och duellspel som vi gärna vill se i försvaret, inte minst i mitten där vi gärna vill ta höjd, säger förbundskapten Tomas Axnér och fortsätter:

– Det är en rutinerad och stark trupp som har skinn på näsan. Det här är tjejer som kommer att kunna stå upp mot det tryck som det säkert kommer att bli nere i Serbien.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons