Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hockeyförbundet kräver spel i hockeyettan

Ishockey • Publicerad 21 oktober 2021
Hockeyförbundet kräver nu att hockeyettanmatcherna spelas. Arkivbild.
Hockeyförbundet kräver nu att hockeyettanmatcherna spelas. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Ishockeyförbundet försöker nu lösa konflikten i hockeyettan. Alla klubbar uppmanas att spela alla matcher. De som vägrar straffas med 0–5-förluster.

Förbundet inleder också en juridisk utredning.

Under utredningen får Boden och Karlskrona ett tillfälligt tillstånd året ut till sändningsrättigheter av sina hemmamatcher.

Konflikten i hockeyettan handlar om att Boden och Karlskrona valt att stå utanför det centrala avtalet då de själva vill ha rättigheterna till tv-sändningarna. Det har fått flera lag att vägra åka till bortamatcherna mot de lagen, hittills Örnsköldsvik, Mörrum, Vimmerby och Kalix.

Beskedet

Annons

Efter att ishockeyförbundet haft ett möte med Riksidrottsförbundet valde styrelsen att på onsdagskvällen besluta att alla matcher i hockeyettan måste spelas.

"Det känns viktigt i detta läge att nu kunna lämna besked till klubbarna i hockeyettan att matcherna nu ska spelas. Fokus måste vara att spela hockey för alla spelare, ledare, funktionärer och inte minst för alla supportrar som älskar ishockey", säger ordföranden Anders Larsson i ett pressmeddelande.

Förbundsstyrelsen rekommenderar tävlingsnämnden att utdöma 0–5-förluster till de lag som vägrar spela matcher.

Utredningen ska lösa det som konflikten handlar om, det centrala avtalet om tv-sändningar.

"Det finns många frågor att reda ut vid sidan av isen och ett första steg är den externa juridiska utredningen som vi initierar", säger Larsson.

Tvistefrågan

Den stora juridiska frågan att lösa är beslutet i Riksidrottsnämnden, idrottens högsta dömande instans, om att Boden har rätt att få stå utanför det centrala tv-avtalet vilket går stick i stäv med ishockeyförbundets tävlingsbestämmelse om krav på att klubbar ska ingå i ligasamarbetet på respektive liganivå.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons