Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Historisk vinst – sedan besegrades tränaren

Först såg det ut att bli en snöplig hemresa till följd av covid. I stället blev det en historisk första curlingseger för det Australiska mixeddubbellaget. Av bara farten besegrade laget därefter sin egen tränare.
Olympiskt • Publicerad 7 februari 2022
Australiens Tahli Gill fick ett covidundantag och kunde därefter med Dean Hewitt ta landets första curlingsegrar i OS-sammanhang.
Australiens Tahli Gill fick ett covidundantag och kunde därefter med Dean Hewitt ta landets första curlingsegrar i OS-sammanhang.Foto: Brynn Anderson/AP/TT

Det såg ut att bli ett förtida sorti för det australiska mixeddubbellaget i curling. Tahli Gill smittades för en månad sedan och har flera gånger testat positivt för covid under vistelsen i Peking. Laget – där även Dean Hewitt ingår – hade börjat packa väskorna för hemfärd.

– Vi har tvingats avsluta vår OS-satsning, vilket är helt förkrossande, sade Gill i ett Instagraminlägg.

Fick undantag

Annons

Men så beviljades ett undantag och den australiska duon fick spela sina två sista matcher mot Schweiz och Kanada.

– Det har bokstavligen varit de galnaste, galnaste 24 timmarna. Mina väskor är fortfarande packade, jag hade bara tid att slita ut mina spelarkläder. Jag rafsade igenom väskorna och slet ut kläder till höger och vänster. Jag spelade med bara en handske – och det var fel (handske), säger Gill till OS-sajten.

Kanske var covidkaoset positivt. Laget tog nämligen Australiens första skalp någonsin i OS-curlingsammanhang med 9–6 mot Schweiz.

Tränade med mästaren

OS-debutanterna har inte ens en vettig curlinghall att träna i på hemmaplan. Därför har duon laddat upp i Kanada, där de har kunnat träna med OS-mästaren John Morris på allra högsta nivå. Samma Morris stod för motståndet i söndagens andra match, där han bildar mixdubbellag med Rachel Homan.

– När vi gick på isen var vi hårda konkurrenter, säger Hewitt till The New York Times.

I en spännande avslutning lyckades lärlingarna besegra mästaren med 10–8, och Hewitt skämtade efter matchen om att Morris antagligen tränat dem för bra.

– Det är otroligt – vår livslånga dröm har varit att få komma till OS och vinna. Vi är så glada över hur vi har spelat och hur vi har varit i alla de här matcherna och vi är så lyckliga över att vi bröt igenom och fick segern, säger han till 7 News.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons