1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hiirikoski: "Väldigt läskigt"

Otäcka scener utspelades i söndagens SM-final i ishockey när Luleås Jenni Hiirikosi fick en motståndares skridsko över halsen.
Men finländskan klarade sig lindrigt undan.
"Jag är extremt tacksam", skriver Hiirikoski på Instagram.
Ishockey • Publicerad 20 mars 2023
Luleås Jenni Hiirikoski fick föras med ambulans till sjukhus efter att ha träffats mot halsen av en motståndares skridsko i söndagens SM-finalmatch mot Brynäs. Finländskan klarade sig utan allvarliga skador. Arkivbild.
Luleås Jenni Hiirikoski fick föras med ambulans till sjukhus efter att ha träffats mot halsen av en motståndares skridsko i söndagens SM-finalmatch mot Brynäs. Finländskan klarade sig utan allvarliga skador. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Med tre minuter kvar av den andra SM-finalmatchen föll Hiirikoski i egen zon och träffades av en Brynässpelare skridsko. Skenan stötte mot 35-åringens hals och matchen avbröts medan Luleåstjärnan fick vård.

Det ska inte ha funnits någon ambulans på plats vid arenan i Luleå – det tog runt en halvtimme innan den var framme och kunde föra Hiirikoski till sjukhus – men lyckligtvis var såret inte djupt.

Sent på kvällen skickade Jenni Hiirikoski en hälsning.

"I dag var jag med om en väldigt läskig händelse på isen. Men efter att ha opererats på sjukhus mår jag bra och har redan kunnat åka hem", skriver Hiirikoski på Instagram.

På inläggets tillhörande bild sitter hon upp i sjukhussängen med ett bandage på sidan av halsen och gör tummen upp.

"Jag skulle vilja tacka alla som var med och hjälpte mig, både på isen och på sjukhuset. Jag är extremt tacksam för allting ni gjorde för mig."

Matchen återupptogs kort efter händelsen och Luleå kunde hålla undan till seger, 5–3. Laget leder finalserien med 2–0 i matcher och kan säkra SM-guldet redan på måndagskvällen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.