Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Het dag i Melbourne – Sabalenka enkelt vidare

Hettan ligger över Melbourne Park, där kvicksilvret väntas nå uppemot 37 grader.
Tennis • Publicerad 17 januari 2023
Aryna Sabalenka är vidare i hettan.
Aryna Sabalenka är vidare i hettan.Foto: Aaron Favila/AP/TT

En värmebölja ligger över Melbourne. Redan vid lunchtid hade temperaturen med marginal passerat 30 grader, och publiken vid Australian Opens andra dag svalkar sig bäst den kan under parasoller och utställda fuktfläktar.

Temperaturen beräknas under eftermiddagen stiga ytterligare, vilket kan ställa till problem för publik och spelare.

Annons

– Det börjar bli varmt, och det är en hel del vind också. Så det var svårt. Jag har inte haft en sådan här dag sedan jag kom hit till Australien, det är den varmaste hittills. Det är alltid svårt att spela i solen, vi måste anpassa oss, säger fransyskan Diane Parry, som fick ett wildcard till turneringen, men slogs ut direkt.

TT: Temperaturen väntas stiga ytterligare – hur tror du att spelarna kommer att påverkas av det?

– Jag tror att det kommer att bli tufft, speciellt om det är långa matcher. Så det kommer att bli hårda kamper, säger 20-åringen.

Världsfemman Aryna Sabalenka är enkelt vidare till andra omgången i Australian Open, efter att ha besegrat tjeckiskan Tereza Martincova i raka set, 6–1, 6–4. Även hon kommenterade värmen:

– Jag behöver definitivt kyla ned mig, säger Sabalenka efter sin öppningsmatch.

Sabalenka kommer från Belarus men tävlar under neutral flagg. Hon har visat fin form under början av året där hon vann WTA-tävlingen Adeleide utan att förlora ett enda set.

Den trenden fortsätter in i årets första grand slam. På en fråga i eftermatchintervjun på planen om hur hon lyckats med uppladdningen svarar hon:

– Jag vet inte. Vi gjorde allt rätt, vi jobbade rätt och hade våra familjer med oss. Jag tror att det var därför, säger hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons