Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Henriksson lämnar – flyttar till Österrike

Fotboll • Publicerad 1 februari 2021
Gustav Henriksson, här i en match med U21-landslaget, lämnar Elfsborg för spel i Österrike. Arkivbild.
Gustav Henriksson, här i en match med U21-landslaget, lämnar Elfsborg för spel i Österrike. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Gustav Henriksson har gjort sitt Elfsborg, i alla fall för den här gången. Backen har nämligen bestämt sig för att fortsätta karriären i österrikiska Wolfsberger.

"Det är en klubb som gått väldigt bra under de senaste åren och spelar för närvarande i Europa League-slutspelet där de snart möter Tottenham. Så det känns som rätt klubb att ta nästa steg i och jag ser verkligen fram emot att köra i gång", säger 22-åringen till den allsvenska klubbens webbplats.

Annons

Kontraktet med Wolfsberger, enligt transfermarkt.com, sträcker sig till sommaren 2023 med option på ytterligare ett år.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson:

"Gustav kommer givetvis vara saknad men det är med stolthet vi återigen kan önska en av våra ”egna” stort lycka till i den fortsatta karriären utomlands och självklart avsluta med, på återseende", säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons