Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Henok Goitom ny expert på TV4 och C More

Fotbollskarriären är avslutad.
Nu blir Henok Goitom ny expert på TV4 och C More.
Fotboll • Publicerad 1 februari 2022
Henok Goitom. Arkivbild.
Henok Goitom. Arkivbild.Foto: SÖREN ANDERSSON/TT

37-årige Henok Goitom valde att avsluta spelarkarriären efter förra säsongen. Trots det kommer den tidigare anfallaren att fortsätta verka inom fotbollen då han under 2022 kommer vara assisterande tränare för AIK:s P19-lag.

Och det blir mer fotboll än så.

Annons

Nu är 37-åringen klar som ny fotbollsexpert på TV4 och C More där han kommer jobba med La Liga och Serie A, Champions League och fotbolls-VM.

– Känslan som man har i omklädningsrummet inför matcherna och hur tankarna går hos en fotbollsspelare under matchens olika skeenden. Alla känslorna som finns inom fotbollen som man kanske behöver spela spelet för att förstå.

– Det vill jag kunna ge till svenska folket, så de kommer lite närmare fotbollen. Det är något som är svårt att uppleva själv om man inte har spelat fotboll, säger Goitom till Fotbollskanalen.

Goitom har ett förflutet i såväl Italien som Spanien där han under karriären bland annat spelade för klubbar som Udinese, Real Murcia och Real Valladolid.

Goitom har tidigare synts till som expert i tv-rutan, då för Discovery.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons