Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hareide: "Det känns lite onödigt"

Nygamle Malmö FF-tränaren Åge Hareide fick ingen drömcomeback.
Europa League-premiären slutade med en 0–2-förlust hemma mot Braga.
Fotboll • Publicerad 8 september 2022
Malmö FF:s tränare Åge Hareide.
Malmö FF:s tränare Åge Hareide.Foto: Anders Bjurö/TT

Det hade bara gått drygt 48 timmar efter att Åge Hareide presenterades som tränare för Malmö FF säsongen ut innan det väntade Europa League-premiär hemma mot portugisiska Braga.

Han har varit med om att skapa Europakvällar tidigare i Malmö – säsongerna 2014 och 2015 förde han MFF till två raka Champions League-gruppspel.

"Fansen är fantastiska"

Annons

– Fansen är fantastiska här i Malmö. Vi snackade mycket om att ge publiken energi och visa att vi vill. Det tycker jag att spelarna försöker göra väldigt bra. Vi måste bara bli bättre som lag spelmässigt och kvalitetsmässigt, kanske framför allt i anfallsdelen av spelet, säger den 68-årige norrmannen.

Målen Braga gjorde kom på hörna och straff.

– Vi ska inte släppa in mål på hörna. Det är två mål på fasta situationer som kostar oss i dag. Det känns lite onödigt.

Straffen kom efter en VAR-granskning, men någon videobedömning skedde inte i samband med det första målet. Då var en Bragaspelare möjligtvis offside i situationen som ledde till hörnan. Å andra sidan fick Braga två mål bortdömda efter VAR-granskning.

"Ett helvete"

– Den stora charmen med VAR. När det går med oss är det väldigt fint, men när det går emot oss är det ett helvete, säger Åge Hareide.

I Europa League möter MFF närmast belgiska Union Saint-Gilloise på bortaplan nästa torsdag. Belgarna slog Union Berlin med 1–0 på bortaplan i premiären.

Innan dess väntar dock IFK Norrköping för MFF på hemmaplan kommande söndag.

– Vi får använda Norrköpingsmatchen till att höja oss, säger Åge Hareide.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons