Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Harden mot Simmons – jättetrejd blev av i NBA

Ben Simmons till Brooklyn Nets, James Harden till Philadelphia 76ers.
Det är trejden som alla snackar om i NBA.
Basket • Publicerad 11 februari 2022
James Harden är klar för spel i Philadelphia 76ers. Arkivbild.
James Harden är klar för spel i Philadelphia 76ers. Arkivbild.Foto: José Luis Villegas/AP/TT

Sent på torsdagskvällen, strax före deadline, bekräftades ryktena att de två stora basketstjärnorna byter klubbar med varandra.

Harden får med sig Paul Millsap till Philadelphia, medan Seth Curry och Andre Drummond gör Simmons sällskap till Brooklyn. New York-klubben får också två framtida draftval från 76ers.

Annons

Ben Simmons har velat lämna Philadelphia ända sedan efterspelet till förra årets NBA-slutspel, då han kritiserades av både coach och medspelare efter uttåget. Han har inte spelat med klubben den här säsongen.

32-årige James Hardens sejour i Brooklyn blev samtidigt inte längre än 13 månader. Han kom dit i början av förra året efter mer än åtta säsonger i Houston Rockets. Under tiden där utsågs han till ligans MVP 2018.

"Beslutet att trejda James var svårt, men efter de senaste diskussionerna med honom och hans representanter känner vi att den här affären är bäst för alla inblandade", säger klubbens general manager Sean Marks.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons