Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hårda tyska regler kan drabba Norge till VM

Tyskland har infört hårda inreseregler för länder som drabbats av de nya coronamutationerna. Det skulle kunna drabba Norges skidlandslag till VM.
Skidor • Publicerad 2 februari 2021
Den norska skidstjärnan Therese Johaug under Falun-tävlingarna i helgen.
Den norska skidstjärnan Therese Johaug under Falun-tävlingarna i helgen.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Norge är ett av de länder som har haft ganska många fall av det muterade coronaviruset och Sverige har därför stängt gränsen till Norge, liksom till Danmark och Storbritannien.

Tyskland har också infört strängare inreseregler på grund av virusmutationerna, bland annat den från Storbritannien, och kräver att inresande från vissa länder sitter i fem dagars karantän. Det nuvarande beslutet gäller till och med den 17 februari.

Annons

Norges skidförbund är medveten om risken inför VM i Oberstdorf som startar den 23 februari.

– Vi hoppas att den engelska smittan hålls under kontroll så att vi kan resa till VM utan att behöva sitta i karantän, säger längdchefen Espen Bjervig till NTB.

Therese Johaug och de andra skidstjärnorna har planerat att åka i ett chartrat flyg till Oberstdorf den 20 februari.

Även Liverpool kan drabbas av de stränga tyska inresereglerna. De ska möta Emil Forsbergs Leipzig i Champions League-åttondelsfinal den 16 februari.

– Vi för förstås diskussioner med myndigheterna, med Liverpool och med Uefa (Europeiska fotbollsförbundet). Vi hoppas på snabba svar eftersom mycket hänger på detta, säger Leipzigs talesperson Till Müller till AFP.

Tyska medier skriver att Leipzig måste lösa så att Liverpool kan komma till spel, annars riskerar de att förlora matchen med 0–3.

Möjliga lösningar kan vara att spela på neutral plan utanför Tyskland eller byta datum för hemma- respektive bortamatch.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons