Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är alla turer i publikfrågan

Efter två månader med fyllda idrottsarenor vill regeringen att det från 1 december ska krävas vaccinpass för att komma in på matcher och turneringar inomhus.
Här är alla turer med publikrestriktioner under coronapandemin.
Idrott • Publicerad 17 november 2021
Fotbollspublik i Kalmar i somras då det rådde restriktioner om max 500 personer på utomhusarenor. Arkivbild.
Fotbollspublik i Kalmar i somras då det rådde restriktioner om max 500 personer på utomhusarenor. Arkivbild.Foto: Patric Söderström/TT

2020

11 mars: Regeringen förbjuder sammankomster med fler än 500 personer.

Annons

27 mars: Regeringen skärper förbudet, som nu gäller sammankomster med fler än 50 personer. Beskedet innebär i praktiken att åskådare stoppas från all idrott på samtliga nivåer i Sverige.

28 augusti: Folkhälsomyndigheten föreslår att publikgränsen ska höjas till maximalt 500 personer.

24 september: Regeringen meddelar att man väntar med att införa lättnader för bland annat publik på idrottsevenemang.

22 oktober: Regeringen beslutar att tillåta 300 åskådare, om de sitter ner, från den 1 november.

1 november: Falkenberg tar in 267 personer i hemmamatchen mot Djurgården. Det blir den enda herrallsvenska matchen med publik förra säsongen.

24 november: Gränsen för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster sänks från 300 till 8 personer.

2021

17 februari: Regeringen föreslår att det ska bli möjligt att höja publiktaket från den 11 mars.

31 mars: Regeringen beslutar enligt Folkhälsomyndighetens begäran att skjuta på lättnaderna av publiktaket till den 3 maj.

12 maj: Regeringen förlänger restriktionerna gällande publik på idrottsarenor med ytterligare två veckor. Den 1 juni blir det möjligt med mer publik – upp till 500 personer.

Annons

1 juli: Fotbollsklubbarna i de två högsta serierna på dam- och herrsidan får ta emot 3 000 supportrar på arenorna. De arenor som har möjlighet kan dessutom ta emot 3 000 per sektion eller avgränsad yta på läktarna.

3 juli: Norrköping tar emot Malmö FF inför 2 487 åskådare. Det är första gången det är fler än 300 åskådare på en herrallsvensk match sedan 2019.

7 september: Regeringen meddelar att deltagartaket på evenemang och allmänna sammankomster tas bort från 29 september. Det betyder att läktarna kan fyllas igen.

1 december: Regeringen meddelar att man jobbar med att införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, inomhus, för fler än 100 personer från den 1 december.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons